Използвайте прясно говеждо месо, което да смелят на място (аз предпочитам комбинация от джолан и гърди/врат, в съотношение 60:40).

Сложете каймата в купа и смесете с лука, горчицата и пастата. Добавете малко сол и черен пипер и оформете 2 плоски кюфтета. Оставете в хладилника за поне 30 мин.

В добре загрят тиган запържете лентите бекон, докато станат хрупкави. Извадете и сложете в чиния, покрита с кухненска хартия.

Загрейте чугунен/грил тиган, намажете кюфтетата с олио и печете 3-5 мин. от всяка страна, в зависимост от желаната степен на изпичане. Разпределете резените чедър върху кюфтетата и оставете в тигана, докато сиренето се разтопи.

Извадете кюфтенцата, забършете тигана и загрейте отново. Разрежете всяка питка на две и запечете всяка половинка в тигана (така хлебчетата ще станат хрупкави и няма да поемат сосовете).

Намажете всяка половина с горчица и кетчуп (или сос по избор). Върху долната част поставете зелена салата, кюфте с чедър, бекон, кръгчета домат, няколко шайби лук и захлупете. Може да добавите и резени кисели краставички и/или карамелизиран лук.

Сервирайте бургерите с картофен/тортила чипс.