Наредете доматите и маслините В купа смесете брашното, гриса, маята, добавете няколко щипки сол и направете кладенец в средата. В купичка смесете водата и зехтина. започнете да наливате по малко вода и едновременно да разбъркване с ръка, докато получите лепкаво тесто. Преместете тестото върху набрашнена повърхност и месете 5-10 минути, докато тестото стане гладко и еластично. Поставете в набрашнена купа, покрийте с фолио и оставете да втаса на топло за 50-60 минути.

Сервирайте хляба нарязан Поставете втасалото тесто в намазнена тавичка и полейте с малко зехтин. Внимателно избутайте тестото към крайщата на тавичката, разпределете равномерно и с пръсти направете дупки в него. Оставете да втаса за 30-40 минути.

Наредете доматите и маслините като ги притискате почти до дъното на тавичката. Поръсете със сол, черен пипер и листата розмарин и полейте със зехтин. Покрийте отново и оставете да почива за 30 минути. Загрейте фурната на 200°С. Печете 30 минути, докато добие златист цвят. Сервирайте хляба нарязан или просто разчупете.