Разтворете маята и меда в млякото и оставете настрана за 10 мин., докато се образуват балончета.

В голяма купа пресейте брашното и добавете захарта. Добавете млякото и разбъркайте. Прибавете маслото и солта и разбъркайте отново, докато започне да се оформя тестото.

Преместете върху набрашнена повърхност и месете 8-10мин., докато тестото започне да става гладко и еластично. Върнете тестото в купата, покрийте със стреч фолио и оставете да втаса, докато удвои обема си за час (макс. час и половина).

Прехвърлете тестото върху равна повърхност (ако е прекалено лепкаво, може да добавите малко брашно) и разтегнете, за да оформите квадрат. Сгънете един по един четирите края към центъра. Повторете още 2 пъти и обърнете тестото с гладката страна нагоре. Върнете в купата, покрийте с фолиото и оставете да си почине 20 минути.

Разделете на 10 равни части, по около 88-90гр. всяка. Оформете всяко парче като топче и подредете в тава, покрита с хартия за печене. Намажете с мляко и покрийте (с фолио или кърпа) за час, докато тестото втаса отново.

Загрейте фурната на 180° поне 30 минути предварително. Намажете отново питките с мляко и ги поръсете със сусам. Печете около 20 минути, докато добият златиста коричка.

Извадете от фурната и оставете да се охладят на решетка.