Сложете пилешкия фенер в голяма тенджера и го залейте с 2½-3л. студена вода. Сложете да ври и щом се образува пяна, отстранете с решетъчна лъжица. Варете не повече от 40 минути и извадете от бульона. Към него добавете лука и моркова, а малко след това доматите, целината и картофа. Варете 10-15 минути. Обезкостете сварения фенер, накъсайте на дребно и добавете месото към супата, а после прибавете и фидето. Добавете сол на вкус, варете още 10-15 минути и след това отстранете от огъня. Добавете нарязания магданоз.

За застройката използвайте разбитото яйце, като към него добавите тънка струйка от супата, без да преставате да разбърквате. Добавете бавно към супата (не добавяйте в гореща супа, за да не се пресече яйцето).

Големината на пилешкия фенер зависи от това дали пилето е домашно или бройлер (можете да прецените да добавите повече или по-малко вода за варене). Ако обезкостявате пилето сами е нормално да остане повече месо по фенера, което от своя страна пък е идеално за направата на пилешка супа. Ако пък купувате направо фенер, най-добре сложете два или добавете допълнително 2-3 пилешки крилца.