Загрейте предварително фурната на 220°С.

Извадете бутертестото от хладилника, развийте го и го нарежете на 9 равни части (квадратчета или правоъгълници). Прехвърлете нарязаното тесто в тава, покрита с хартия за печене, надупчете с вилица през 1 см и поръсете обилно с пудра захар. Запечете за 6 минути, след което намалете фурната на 200°С и печете още 6-7 минути, докато тестото добие златиста коричка и се карамелизира. Извадете от фурната и оставете да се охлади напълно.

Междувременно, в купа изсипете захарта и сметаната и разбийте (на ръка или с миксер), докато сметаната стегне. Добавете портокаловата кора и ванилията и разбъркайте внимателно с шпатула. Прехвърлете сметаната в пош с широк кръгъл накрайник и оставете в хладилника да се охлади добре.

Измийте и подсушете малините.

За да сглобите десерта, извадете сметаната от хладилника, сложете малко от нея върху чинията и поставете отгоре първата кора. По този начин десертът ще бъде стабилен и няма да се “пързаля” по чинията.

Направете 3 успоредни линии със сметаната върху кората, а между тях наредете малините. Сложете отгоре втора кора с карамелизираната страна надолу, повторете със сметаната и малините и накрая покрийте с още една кора.

Поръсете с пудра захар и декорирайте с пресни малини и листенца мента.

Сервирайте веднага.

Как се яде Милфьой? Някои хора направо го разрязват с остър нож, други го обръщат на една страна, а трети предпочитат да го ядат слой по слой.