В купа разбийте яйцата и постепенно започнете да добавяте брашното като разбърквате, така че да не остават бучки. Добавете млякото и разбъркайте отново добре.

Обелете и почистете ябълките и ги нарежете на тънки резенчета. В тиган разтопете половината масло и добавете канелата. Изчакайте, докато започнат да се образуват балончета и добавете резените ябълка. Поръсете отгоре кафявата захар и внимателно разбъркайте ябълките. Оставете да се готвят още няколко минути като разбърквате от време на време.

Намажете тигана за палачинки с малко масло (колкото грахово зърно), изсипете от вече приготвената смес и разпределете разномерно. Палачинката е готова за обръщане, когато крайчетата ѝ се отделят леко от тигана. Мажете тигана с масло преди всяка палачинка. Готовите палачинки подреждайте една върху друга в голяма чиния.

Разпределете ябълковия пълнеж по палачинките и навийте (или сгънете на четири). Поднесете по две палачинки на порция. Полейте с малко кленов сироп/мед, поръсете със смлени орехи и добавете лъжица заквасена сметана.

Можете да приготвите сместа за палачинките от вечерта и да съхранявате в хладилника до сутринта.