Разтворете маята, солта и захарта във водата и оставете да престои 5-10 минути. Пресейте брашното в купа и направете кладенче в средата. Добавяйте постепенно зехтина и водата като бъркате през цялото време (може и с ръка). Преместете все още лепкавото тесто върху набрашнена повърхност и месете 5 до 10 минути. Когато тестото стане гладко, преместете в леко намазнена купа, покрийте и оставете да втаса 1 час или до удвояване на размера.

Разточете тестото, като се стараете да добие квадратна форма. Запържете леко бекона, за да се отдели излишната мазнина. Наредете резените хамон, бекона и маслините върху тестото, като оставите непокрита с плънка 2см лента отдолу и от двете страни. Намажете с жълтъка крайщата и прегънете навътре двата странични края.

Започнете внимателно да навивате на руло. Преместете рулото в тавичка покрита с хартия за печене и намажете с остатъка от жълтъка. Оставете да “почине” за 15 минути, преди да го сложите във фурната. Печете 40-45 минути на 180°С, до получаване на златиста коричка. Преди да нарежете, оставете да изстине 15-20 минути.