Желираните/гумените мечета на Haribo са слабост на много хора, особено на тези със сладък зъб. В последните месеци същите добиха нов вид популярност, след като наскоро става ясно, че сладките желирани удоволствия имат свойството да абсорбират много алкохол и така да увеличат обема си двойно.

Подготовка

Много сайтове ще Ви посъветват просто да изсипете желираните мечета в купа и да ги залеете с алкохол, това обаче почти Ви гарантира слепване на мечетата едно за друго. Затова изберете съд с плоско дъно.

Трезви желирани мечета

Наредете мечетата равномерно и с достатъчно място между тях. В зависимост от количеството алкохол, което им дадете, те ще нарастнат поне два пъти.

Начин на приготвяне

Не прекалявайте с алкохола в първите партиди

Упътванията за пияни желирани мечета в интернет също така няма да Ви кажат точна пропорция на алкохол/мечета. След няколко скромни опита с по няколко пакета мечета Haribo установих, че между 80-100гр алкохол на 100гр пакетче са добро решение. Ако сложите повече рискувате мечетата да се разкашкат, ако сложите прекалено малко алкохола няма да се усеща лесно и мечетата няма да омекнат достатъчно.

След като полеете мечетата сложете капак на съда, захлупете ги, или ги увийте в нещо и след това ги сложете в хладилник за поне 24 часа, за да омекнат достатъчно.

Алкохоли, с които е изпробвана рецептата:

  • Ром – сладникавият му вкус се връзва добре с желираните мечета. Леки са и според първоначалните данни се харесват най-много на дамите
  • Водка – придава по-силен вкс на мечетата, ухаят и се усещат свежо, вкусът на водката се усеща
  • Уиски – имат по-тежък алкохолен вкус и са силни

Бележка: Ако оставите мечетата повече от 2-3 часа незахлупени те ще изветреят бързо и много от характерният им вкус ще се изгуби.

Бележка 2: Мечетата празнуват 90-тия си рожден ден. Нека по този повод помогнем на мечетата да се почерпят.