С помощта на миксер, разбийте жълтъците и половината захар до получаването на бледожълта смес, която е утройла обема си. Оставете настрана.

В друга купа разбийте сметаната и останалата захар до получаването на меки връхчета. Добавете маскарпонето и продължете да разбивате, докато получите еднородна смес.

Внимателно прибавете сместа към разбитите жълтъци и смесете внимателно с помощта на силиконова шпатула.

В голяма плитка купа, изсипете еспресото и рома.

С помощта на малка цедка, поръсете с половината какао дъното на формата, която ще използвате (20х20см приблизително или около 23см диаметър).

Започнете да потапяте бишкотите една по една в кафето (потапят се за много кратко, защото поемат течността изключително бързо и се разпадат). Подреждайте по дъното на формата със заоблената страна нагоре.

След като наредите целия ред, огледайте дали бишкотите покриват добре дъното и ако се налага запълнете с по-малки парченца (особено по краищата).

Разпределете половината крем върху блата, а отгоре повторете с още един ред бишкоти потопени в кафе. Разпределете останалия крем и поръсете с останалото какао.

По желание, можете да добавите и настърган шоколад.

Покрийте с опаковачно фолио и приберете в хладилника за поне 4 часа (най-добре за 24 часа) преди да разрежете и сервирате.